wat als je elke dag 100 push ups doet

wat als je elke dag 100 push ups doet

Inhoudsopgave artikel

Ben je op zoek naar een nieuwe fitnessroutine die je helpt fit te worden en spieren op te bouwen? Dan is het dagelijks doen van push ups misschien wel iets voor jou! In dit artikel ontdek je wat er kan gebeuren als je elke dag 100 push ups doet.

Push ups zijn een veelzijdige oefening die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren, zonder dat je dure apparatuur nodig hebt. Ze zijn een uitstekende vorm van krachttraining en hebben talloze gezondheidsvoordelen. Of je nu net begint met fitnessen of al een ervaren sporter bent, push ups kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je fitnessroutine.

Door dagelijks push ups te doen, kun je niet alleen je spieren versterken, maar ook je algemene fitheid verbeteren. Push ups zijn een effectieve manier om je bovenlichaam te trainen, inclusief je borst, schouders, triceps en buikspieren. Bovendien stimuleren ze de spieropbouw en zorgen ze voor een toename van je kracht.

In België zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in de voordelen van dagelijkse push ups. Of je nu je fitnessdoelen wilt bereiken, je spieren wilt versterken of gewoon fit en gezond wilt blijven, dagelijkse push ups kunnen een geweldige aanvulling zijn op je dagelijkse routine.

In de volgende secties van dit artikel zullen we dieper ingaan op de specifieke voordelen van dagelijkse push ups, hoe ze spieropbouw kunnen beïnvloeden, en hoe je push ups kunt integreren in je fitnessroutine. We zullen ook handige tips delen om 100 push ups per dag te bereiken en veelgemaakte fouten bij het doen van push ups vermijden. Daarnaast zullen we alternatieve oefeningen bespreken en uitleggen hoe push ups passen in een gezonde levensstijl.

Lees verder om alles te weten te komen over wat er kan gebeuren als je elke dag 100 push ups doet!

Voordelen van dagelijkse push ups

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het dagelijks uitvoeren van push ups. Deze eenvoudige en veelzijdige oefening biedt niet alleen de mogelijkheid om spieren op te bouwen, maar draagt ook bij aan je algehele fitheid.

Door regelmatig push ups te doen, kun je je fitnessroutine verrijken en fantastische resultaten behalen. Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen die push ups te bieden hebben voor jouw fitnessdoelen en gezondheid in België:

Sterkere spieren en betere spieropbouw

Push ups zijn een effectieve krachttrainingsoefening die verschillende spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt. Ze zijn met name gericht op de borstspieren, triceps en schouders, maar trainen ook de buikspieren, rugspieren en zelfs de bilspieren.

Verbeterde algehele fitheid

Naast het opbouwen van spieren, hebben push ups ook positieve effecten op je algehele fitheid. Deze oefeningen kunnen je uithoudingsvermogen vergroten, je flexibiliteit verbeteren en je lichaamshouding versterken.

“Push ups zijn een geweldige manier om je algehele fitheid te verbeteren en sterker te worden. Door regelmatig push ups te doen, voel je je energieker en gezonder.”

– Fitnesscoach Laura

Handige oefeningen voor thuis en onderweg

Een van de grote voordelen van push ups is dat je ze overal kunt uitvoeren. Je hebt geen speciale apparatuur nodig en kunt ze gemakkelijk in je dagelijkse routine opnemen. Of je nu thuis bent, in het park of op vakantie, push ups zijn toegankelijk en handig.

 • Verhoogde calorieverbranding: Push ups zijn een effectieve oefening om extra calorieën te verbranden en je metabolisme te stimuleren.
 • Versterkte core: Door je buikspieren aan te spannen tijdens push ups, kun je je core versterken en een stabiele lichaamshouding ontwikkelen.
 • Verbeterde balans en coördinatie: Push ups vereisen balans en coördinatie, wat kan bijdragen aan je algehele lichaamsbewustzijn en stabiliteit.
 • Verhoogde botdichtheid: Met weerstandstraining zoals push ups kun je je botdichtheid verhogen en het risico op osteoporose verminderen.

Met al deze voordelen is het duidelijk dat push ups een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan je fitnessroutine in België. Of je nu spieren wilt opbouwen, je algehele fitheid wilt verbeteren of gewoon een handige oefening wilt voor thuis, push ups bieden talloze voordelen voor je lichaam.

Krachttraining met push ups

Push ups staan bekend om hun vermogen om de spieren in je armen, schouders en borst te versterken. Maar wist je dat push ups ook een effectieve vorm van krachttraining kunnen zijn? Door regelmatig push ups te doen, kan je niet alleen je spierkracht vergroten, maar ook je algehele krachtontwikkeling verbeteren.

Push ups zijn een eenvoudige oefening die je overal kunt doen, zonder dat je speciale apparatuur nodig hebt. Dit maakt het een ideale oefening voor thuis of onderweg. Door de juiste techniek te gebruiken en jezelf uit te dagen met verschillende variaties van push ups, kun je jouw krachttraining naar een hoger niveau tillen.

Als je push ups op de juiste manier uitvoert, activeer je een aantal belangrijke spiergroepen, waaronder de borstspieren, triceps, deltaspieren en kernspieren. Deze spieren werken samen om je lichaam op te tillen en te stabiliseren tijdens de oefening.

Een van de voordelen van krachttraining met push ups is dat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd kunt trainen. Dit maakt push ups efficiënt en effectief voor het opbouwen van spiermassa. Door regelmatig push ups te doen en jezelf uit te dagen met variaties zoals diamond push ups, wide grip push ups en one-arm push ups, kun je jouw spieren uitdagen en stimuleren om sterker te worden.

Door push ups op te nemen in je fitnessroutine kun je niet alleen je spierkracht vergroten, maar ook je algehele krachtontwikkeling verbeteren.

Naast het versterken van je spieren, kan krachttraining met push ups ook bijdragen aan andere aspecten van je algehele fitheid. Het verbetert je stabiliteit, balans en lichaamshouding, terwijl het ook helpt bij het verbranden van calorieën en het behouden van een gezond gewicht.

Wil je jouw krachttraining naar een hoger niveau tillen? Probeer dan eens een push up challenge, waarbij je jezelf uitdaagt om elke dag een bepaald aantal push ups te doen. Dit kan een geweldige manier zijn om jezelf te motiveren en je fitnessdoelen te bereiken.

Vergeet niet om altijd de juiste techniek te gebruiken bij het doen van push ups. Houd je lichaam recht, span je buikspieren aan en adem in terwijl je naar beneden gaat en adem uit terwijl je omhoog komt. Als je moeite hebt om push ups correct uit te voeren, kun je altijd hulp vragen aan een fitnessprofessional of een personal trainer.

Met regelmatige krachttraining met push ups kun je niet alleen je spieren versterken, maar ook je algehele fitheid verbeteren. Probeer push ups op te nemen in je fitnessroutine en ontdek zelf de voordelen die deze oefeningen te bieden hebben.

Invloed op spieropbouw

Het dagelijks uitvoeren van push ups kan een aanzienlijke invloed hebben op de spieropbouw van je lichaam. Push ups zijn een effectieve oefening die verschillende spiergroepen tegelijkertijd traint, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan je fitnessroutine.

Push ups zijn vooral gericht op het versterken van de bovenlichaamsspieren, zoals de borstspieren, schouders, triceps en de spieren in je rug. Door regelmatig push ups te doen, kun je deze spiergroepen opbouwen en versterken, wat resulteert in een meer gedefinieerd en gespierd bovenlichaam.

Daarnaast hebben push ups ook een indirecte invloed op andere spiergroepen, zoals de buikspieren en beenspieren. Tijdens het uitvoeren van push ups span je namelijk je hele lichaam aan, waardoor ook deze spiergroepen actief worden gebruikt en versterkt.

Voor degenen die hun fitnessdoelen willen bereiken, kan het dagelijks doen van push ups een waardevolle strategie zijn. Door regelmatig push ups te doen en jezelf uit te dagen met variaties en hogere intensiteit, kun je je spiergroei bevorderen en je fitnessniveau verhogen.

invloed op spieropbouw

“Push ups zijn een no-nonsense oefening die enorme voordelen biedt voor spieropbouw en krachtontwikkeling. Door consistent en toegewijd te zijn, kun je aanzienlijke resultaten behalen.” – Fitness expert

Push ups en spiergroepen

Als je regelmatig push ups doet, train je verschillende spiergroepen in je bovenlichaam. Hier zijn enkele van de belangrijkste spiergroepen die worden getraind tijdens het uitvoeren van push ups:

 • Borstspieren (pectoralis major)
 • Schouderspieren (deltoids)
 • Triceps (achterkant van de bovenarm)
 • Rugspieren (latissimus dorsi)

Door deze spiergroepen effectief te trainen met push ups, kun je ze versterken en vergroten, wat resulteert in een gespierder en strakker bovenlichaam. Door deze oefening regelmatig in je fitnessroutine op te nemen, kun je je spieropbouw aanzienlijk bevorderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat consistentie en progressie essentieel zijn bij het stimuleren van spiergroei. Het dagelijks doen van push ups met de juiste techniek en het geleidelijk verhogen van het aantal herhalingen en intensiteit kan je helpen je fitnessdoelen te bereiken en een sterker en gespierder lichaam op te bouwen.

Hoe push ups je algemene fitheid verbeteren

Wil je je algemene fitheid verbeteren? Kijk niet verder dan push ups! Deze eenvoudige oefening staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen en kan een waardevolle toevoeging zijn aan je fitnessroutine.

Het regelmatig uitvoeren van push ups kan je uithoudingsvermogen vergroten. Door jezelf op te drukken en je lichaamsgewicht te weerstaan, train je niet alleen je spieren, maar ook je hart en longen. Dit draagt bij aan een betere cardiovasculaire conditie en verbetert je vermogen om fysieke activiteiten langer vol te houden.

Naast het versterken van je uithoudingsvermogen, helpen push ups ook bij het vergroten van je flexibiliteit. Tijdens deze oefening strek je je armen volledig uit en buig je je ellebogen om weer omhoog te komen. Dit helpt bij het vergroten van de flexibiliteit en mobiliteit in je schouders, borst en armen.

Coördinatie is nog een ander voordeel van push ups. Bij het uitvoeren van deze oefening moet je verschillende spiergroepen tegelijkertijd aanspannen en je lichaam in balans houden. Dit helpt om je algehele coördinatie en lichaamsbewustzijn te verbeteren, wat belangrijk is bij veel andere sporten en dagelijkse activiteiten.

“Push ups zijn een fantastische manier om je algemene fitheid te verbeteren. Ze zijn laagdrempelig, kunnen overal worden gedaan en bieden een scala aan voordelen voor je lichaam.” – Dr. Maria Janssen, fitness-expert

Dus, of je nu een beginner bent die net begint met fitnessen of een ervaren sporter die zijn/haar routine wil verrijken, overweeg om push ups aan je training toe te voegen. Je zult versteld staan van de resultaten die je kunt bereiken!

Afbeelding: gezondheidsvoordelen van push ups

Push ups als onderdeel van je fitnessroutine

Push ups zijn niet alleen een effectieve oefening, maar kunnen ook een waardevolle aanvulling zijn op je fitnessroutine. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, push ups bieden talloze voordelen voor je lichaam en je algehele fitheid.

Als je push ups wilt integreren in je dagelijkse trainingsschema, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je kunt ervoor kiezen om push ups op te nemen als een afzonderlijke oefening of je kunt ze combineren met andere kracht- en cardio-oefeningen.

Een populaire benadering is om push ups te gebruiken als een warming-up of als een van de eerste oefeningen in je training. Door je spieren op te warmen met push ups, bereid je je lichaam voor op de rest van je trainingssessie.

“Push ups zijn een uitstekende manier om je bovenlichaam te versterken, waaronder je borst, schouders en triceps. Daarnaast train je ook je core-spieren, zoals je buik- en rugspieren. Dit maakt push ups een veelzijdige en effectieve oefening voor het hele lichaam.”

Je kunt ook experimenteren met verschillende variaties van push ups om je training uitdagender te maken. Denk aan diamond push ups, wide grip push ups of incline push ups. Deze variaties targeten specifieke spiergroepen en voegen variatie toe aan je routine.

Om het meeste uit je push ups te halen, is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Zorg ervoor dat je handen zich iets breder dan schouderbreedte bevinden, je lichaam recht is en je core is aangespannen. Zak langzaam naar beneden, tot je borst bijna de grond raakt, en duw jezelf dan weer omhoog. Herhaal dit voor de gewenste hoeveelheid herhalingen.

Door push ups op te nemen in je fitnessroutine, kun je je kracht en spieropbouw verbeteren, terwijl je ook werkt aan je algehele fitheid. Probeer verschillende variaties en niveaus van moeilijkheidsgraden om jezelf uit te dagen en je vooruitgang te blijven boeken. Met consistente training en de juiste techniek zul je merken dat push ups een verschil maken in je fitnessdoelen.

Tips om 100 push ups per dag te bereiken

Als je je fitnessdoelen wilt bereiken en fit wilt worden, zijn push ups een geweldige oefening om aan je dagelijkse routine toe te voegen. Maar hoe kun je jezelf uitdagen om elke dag 100 push ups te doen? Hier zijn enkele handige tips en strategieën om je te helpen:

Bouw geleidelijk op

Begin langzaam en bouw geleidelijk het aantal push ups dat je doet op. Begin bijvoorbeeld met 10 push ups per dag en voeg elke week 5 extra push ups toe. Op deze manier geef je je lichaam de tijd om zich aan te passen en sterker te worden.

Varieer je push up routine

Probeer verschillende soorten push ups om je spieren op verschillende manieren uit te dagen. Doe bijvoorbeeld standaard push ups, diamant push ups, breedarmige push ups of push ups met één arm. De variatie zal je helpen sterker te worden en je fitnessdoelen sneller te bereiken.

Gebruik progressieve overbelasting

Progressieve overbelasting betekent dat je geleidelijk de intensiteit van je push up training verhoogt. Dit kun je doen door een gewichtsvest te dragen, je voeten hoger te plaatsen of door explosieve push ups te doen. Het verhogen van de intensiteit zal ervoor zorgen dat je spieren blijven groeien en sterker worden.

“Het bereiken van 100 push ups per dag vereist consistentie en doorzettingsvermogen, maar het is zeker mogelijk als je jezelf blijft uitdagen en geleidelijk vooruitgang boekt.”

Train je core en bovenlichaam

Naast het doen van push ups, is het belangrijk om je core en bovenlichaam te versterken. Voeg andere oefeningen toe aan je routine, zoals planken, pull ups en lunges. Door je hele lichaam te trainen, zul je sterker worden en betere resultaten behalen met je push ups.

Neem rustdagen en luister naar je lichaam

Hoewel het belangrijk is om consistent te zijn in je training, is het ook essentieel om rustdagen in te plannen. Je spieren hebben tijd nodig om te herstellen en sterker te worden. Luister naar je lichaam en geef het de rust die het nodig heeft.

Met deze tips en strategieën kun je elke dag 100 push ups bereiken en je fitnessdoelen sneller bereiken. Blijf consistent, blijf jezelf uitdagen en geniet van de voordelen van fit worden met push ups!

tips om 100 push ups per dag te bereiken

Veelgemaakte fouten bij het doen van push ups

Als je push-ups doet, is het belangrijk om de juiste techniek toe te passen. Helaas maken veel mensen vaak dezelfde fouten bij het uitvoeren van deze oefening. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die je moet vermijden om maximale effectiviteit en veiligheid te garanderen:

 1. Niet de juiste lichaamshouding: Een veelgemaakte fout is het niet handhaven van een goede lichaamshouding tijdens push-ups. Zorg ervoor dat je lichaam recht is, met een neutrale ruggengraat, gespannen buikspieren en gestrekte armen en benen.
 2. Te veel focus op kwantiteit in plaats van kwaliteit: Veel mensen zijn gefixeerd op het doen van een groot aantal push-ups, maar verwaarlozen daarbij de juiste techniek. Het is belangrijk om de focus te leggen op de kwaliteit van je bewegingen, waarbij je de spieren op de juiste manier aanspant en controle houdt over de beweging.
 3. Verkeerde handpositie: Een veelgemaakte fout is het plaatsen van de handen te ver uit elkaar of te dicht bij het lichaam. De handen moeten zich iets breder dan schouderbreedte bevinden om de juiste spieren te activeren.
 4. Onvoldoende rompstabiliteit: Het niet voldoende aanspannen van de buikspieren kan leiden tot een doorgezakte rug tijdens het uitvoeren van push-ups. Zorg ervoor dat je je buikspieren aanspant en je ruggengraat in een neutrale positie houdt gedurende de hele oefening.
 5. Te snel uitvoeren van push-ups: Het uitvoeren van push-ups in een snel tempo kan ten koste gaan van de juiste techniek en spiercontractie. Neem de tijd om elke herhaling volledig uit te voeren, waarbij je de beweging gecontroleerd en langzaam uitvoert.

“De juiste techniek is essentieel bij het uitvoeren van push-ups. Door deze veelgemaakte fouten te vermijden, kun je de effectiviteit van de oefening maximaliseren en blessures voorkomen.” – Fitnessexpert

Door bewust te zijn van deze veelgemaakte fouten en ze te vermijden, kun je optimaal profiteren van je push-uproutine. Blijf oefenen en let op je techniek, zodat je kracht en fitheid kunt opbouwen zonder onnodige risico’s te nemen.

Alternatieve oefeningen voor push ups

Hoewel push ups een geweldige oefening zijn om kracht op te bouwen en fit te worden, kan het soms verfrissend zijn om je training te variëren met alternatieve oefeningen. Deze oefeningen bieden vergelijkbare voordelen als push ups en helpen je andere spiergroepen te targeten.

1. Diamant push ups: Plaats je handen dicht bij elkaar, zodat je duimen en wijsvingers elkaar raken en een diamantvorm vormen. Doe vervolgens push ups met deze handpositie om je triceps meer te activeren en je borstspieren anders te belasten.

2. Pike push ups: Begin in een opwaartse plankpositie met je billen omhoog, zodat je lichaam een V-vorm vormt. Laat vervolgens je hoofd naar de grond zakken en duw jezelf weer omhoog. Deze oefening is gericht op het versterken van je schouders en triceps.

3. Plank ups: Begin in een plankpositie met je ellebogen op de grond. Duw jezelf vervolgens omhoog naar een opwaartse plankpositie met gestrekte armen. Ga daarna terug naar de beginpositie. Deze oefening helpt bij het versterken van je core en schouders.

4. Mountain climbers: Ga in een hoge plankpositie staan met je handen stevig op de grond. Breng afwisselend je knieën naar je borst terwijl je je core aangespannen houdt. Dit is een geweldige oefening voor het versterken van je buikspieren, schouders en cardiovasculaire uithoudingsvermogen.

5. Chest press met dumbbells: Ga op je rug liggen met een dumbbell in elke hand. Duw de dumbbells omhoog vanaf je borst, strek je armen en laat ze weer zakken. Deze oefening helpt bij het opbouwen van kracht en spiermassa in je borstspieren.

Door verschillende alternatieve oefeningen toe te voegen aan je fitnessroutine, geef je je lichaam nieuwe prikkels en voorkom je dat je spieren gewend raken aan dezelfde bewegingen. Experimenteer met deze oefeningen en ontdek welke het beste werken voor jouw doelen en lichaam.

Dagelijkse push ups als onderdeel van een gezonde levensstijl

Wil je fit worden en je algehele welzijn verbeteren? Overweeg dan om dagelijkse push ups toe te voegen aan je fitnessroutine. Push ups zijn niet alleen een effectieve oefening om je spieren te versterken, maar ook een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.

Dagelijkse push ups kunnen je helpen om je fitnessdoelen te bereiken en gezondheidsvoordelen te behalen. Push ups activeren verschillende spiergroepen in je bovenlichaam, waaronder je borstspieren, schouders en triceps. Door regelmatig push ups te doen, verbeter je niet alleen je spierkracht, maar ook je uithoudingsvermogen en algehele fitheid.

Bovendien zijn push ups een eenvoudige en toegankelijke oefening die je overal kunt uitvoeren, zonder apparatuur. Of je nu thuis traint, in de sportschool of zelfs in het park, push ups zijn altijd binnen handbereik. Door dagelijks push ups te doen, bouw je een gezonde gewoonte op en integreer je fysieke activiteit in je dagelijkse leven.

Begin met een haalbaar aantal push ups, zoals 10 of 20, en bouw langzaam op naar meer herhalingen. Luister naar je lichaam en neem rustdagen wanneer dat nodig is. Met consistentie en geduld zul je merken dat dagelijkse push ups je helpen om fit te worden en je algemeen welzijn te verbeteren. Doe mee met de push-up-revolutie en ontdek zelf de geweldige voordelen van deze eenvoudige maar effectieve oefening!

FAQ

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het dagelijks doen van push ups?

Het dagelijks doen van push ups heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Het kan helpen bij het opbouwen van spieren, het verbeteren van je algehele fitheid, het versterken van je core en het vergroten van je uithoudingsvermogen.

Kan ik elke dag push ups doen om spieren op te bouwen?

Ja, het dagelijks doen van push ups kan bijdragen aan spieropbouw. Push ups zijn een effectieve vorm van krachttraining die verschillende spiergroepen in je bovenlichaam targeten, waaronder de borstspieren, schouders, triceps en buikspieren.

Wat is de juiste techniek voor het doen van push ups?

Bij het doen van push ups is het belangrijk om de juiste techniek aan te houden. Begin in een hoge plankpositie met je handen iets breder dan schouderbreedte uit elkaar. Laat je lichaam zakken door je armen te buigen, terwijl je je core aanspant. Duw jezelf vervolgens omhoog totdat je armen gestrekt zijn.

Hoe kan ik mijn push up-telling verhogen?

Als je je push up-telling wilt verhogen, kun je geleidelijk aan je training intensiveren. Begin met een aantal push ups dat comfortabel is voor jou en voeg geleidelijk aan meer herhalingen toe. Je kunt ook proberen om verschillende variaties van push ups te doen, zoals diamond push ups of push ups met één arm.

Moeten push ups deel uitmaken van mijn dagelijkse fitnessroutine?

Push ups kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse fitnessroutine. Ze zijn een effectieve oefening die je op elk moment en overal kunt doen, zonder dat er speciale apparatuur voor nodig is. Het is echter belangrijk om afwisseling in je training te houden en andere spiergroepen te targeten.

Zijn er alternatieve oefeningen voor push ups?

Ja, er zijn verschillende alternatieve oefeningen die vergelijkbare voordelen bieden als push ups. Enkele voorbeelden hiervan zijn wall push ups, knee push ups en dumbbell chest press. Deze oefeningen kunnen ook helpen bij het opbouwen van spieren en het verbeteren van je algehele fitheid.

Zijn er veelgemaakte fouten bij het doen van push ups?

Ja, er zijn enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het doen van push ups. Dit kan onder andere het laten doorzakken van je rug, het laten zakken van je heupen of het niet volledig rechtdrukken van je armen omvatten. Het is belangrijk om een goede techniek aan te houden om blessures te voorkomen.

Kan ik push ups doen als ik beginner ben?

Ja, push ups kunnen worden aangepast aan elk fitnessniveau. Als beginner kun je beginnen met knee push ups of wall push ups om je spierkracht op te bouwen. Na verloop van tijd kun je geleidelijk aan overstappen naar de standaard push up.

Kan het doen van push ups helpen bij het bereiken van mijn fitnessdoelen?

Ja, het regelmatig doen van push ups kan bijdragen aan het bereiken van verschillende fitnessdoelen, zoals het opbouwen van spieren en het verbeteren van je algehele fitheid. Het is echter belangrijk om push ups te combineren met andere vormen van training en een gezond dieet voor optimale resultaten.

Is het veilig om elke dag push ups te doen?

Als je push ups correct uitvoert en naar je lichaam luistert, is het over het algemeen veilig om elke dag push ups te doen. Zorg ervoor dat je de juiste techniek aanhoudt, luister naar je lichaam en rust uit wanneer dat nodig is. Als je pijn of ongemak ervaart, stop dan met de oefening en raadpleeg een professional.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest